Op deze pagina vind U de foto's en verhalen van onze nakomelingen.
On this page you will find pictures and story,s from our offsprings 
 
 
 
Ons eerste nestje was de combinatie van Kamp Bellsmond Dancing Shadow in Traqdean met Kamp Traqdean De Dotty Goes Dutch. Er werden 2 puppy's uit geboren  een reutje Black Bandit (Javon) en een teefje Black Pearl (Bindi)
 
 
Our first litter 2 puppy's Black Bandit (Javon) and Black Pearl (Bindi) 
 
 
 

 
 BINDI
   
 Leeuwarden, 8 september 2014
Bindi is een sfeergevoelige hond. Ze houdt net zoveel van spelen als van kroelen onder een dekentje naast je op de bank.
We zijn altijd verrast over de geluiden die uit haar bekje komen. Soms klinkt ze als een koe, soms als een aapje en soms klinkt ze als een klein mensje.
Ze vind visprogramma’s op TV kijken geweldig en de bal is haar favoriete speeltje. Ze is heel intelligent en het is heel makkelijk om haar nieuwe dingen te leren.
Wanneer we apporteren legt ze de bal in onze handen. Tijdens het typen van dit stukje houden we haar botje vast terwijl zij er op kauwt.
Bindi is een heel nieuwsgierige hond en vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten (zowel jong als oud).
Ze kan goed omgaan met andere honden van haar grootte maar kan dominant zijn bij grote honden. Reizen met Bindi is heel gemakkelijk.
Ze vind het heerlijk om op de schoot van de bestuurder te zitten en tijdens langere ritten valt ze gewoon in slaap op de achterbank.
Ze houdt van zwemmen en ze heeft onlangs ontdekt hoe ze vanaf hogere waterkanten erin kan springen.
 
 
Jaime & Edou

 

 

 Leeuwarden, September 8th 2014
Bindi is a sensitive dog. She likes to play just as much as she likes to snuggle up under a blanket next to you on the couch.
We’re always surprised at the sounds that come out of her mouth. Sometimes she sounds like a cow, sometimes she sounds like a monkey and sometimes she sounds like a little human.
She loves watching fishing on TV and the ball is her favourite toy to play with. She is very smart and it is very easy to teach her tricks.
When we play fetch she will bring the ball back and put it in our hands. While typing this, we’re holding her chew bone because she wants us to do so while she chews on it.
Bindi is a very curious dog and loves meeting new people (both young and old). She gets along well with dogs her own size but can be dominant around big dogs.
Traveling with Bindi is very easy. She loves to sit in the lap of the driver and on longer trips she will just fall asleep on the back seat.
She loves to swim and recently discovered how to jump in from higher ledges

 

Jaime & Edou                                               
 
 
 
   
 
     
 
JAVON 
 

 

Javon is een heel dapper , actief en eigenwijs hondje.
Hij is heel sociaal naar mensen en wil iedereen gedag zeggen en speelt graag met andere honden.
Wij proberen dan ook om zo vaak mogelijk met Javon er op uit te gaan,dan zie je Javon genieten.
Javon denkt dat hij overal bij moet zijn, hij zal er dan alles aan doen om zijn zin en aandacht te krijgen.
Ook is Javon zeer trouw aan zijn baasje en zal die dan ook nooit uit het oog verliezen.
Javon is kort samengevat een actief, lief, dapper, sociaal en eigenwijs hondje.
 
Groetjes Hans, Glenda, Kim, Nick en een pootje van Javon 
 
   
 
   
 
 
 
Ons tweede nestje was de combinatie Kamp Bellsmond Dancing Shadow in Traqdean en Kamp Traqdean Dee Van Blossom uit deze combinatie zijn 3 teefjes geboren. Mrs Todgers (Amy), Mrs Spottletoe (Lima) en Mrs Pawkins (Ziva) deze laatste is bij ons gebleven. 
 
 
Our second litter has 3 bitches Mrs Todgers (Amy), Mrs Spottletoe (Lima) and Mrs Pawkins (Ziva) the last one stayed with us.
 
   
 
 
 
 AMY
 
 We fell in love with Amy at the first picture we saw and became more and more in love every picture we saw. she is so absloute what we hoped for and we do not regret it for a second . She is so incredibly beautiful, alert, playful, happy, good with kids and easy  learner.
She loves to play with our male Antony and the children.
She loves cuddles, especially  on the stomach and can remain that way for a long time
when we are going to walk, she must bite the dog leash and then pull it for a bit ( playing playing playing)
In everything she does it is a bit playing.
She and our son 2.5 years can play for ages and have done since the day she came into our life, the just loves each other to death.
Her favorite place to be is on top of the couch back.
She is a very alert dog and loves to  be a part of things and is very nosy.
She loves to go for long walks as long as she can play a bit on the road.
Amy is a very nice family dog and we are all here very very fond of her
She is with us almost everywhere, sleeps in the bed whit us and she is a full worthy family member.
she plays a lot with our male Antony, with our bitch Ariel she'll just lie next to sleeping.
She has certainly figured out here place with us and she loves it her.
She LOVES people and is very good with other dogs, when we meet other dogs she barks but gives it up quickly as long as she can meet them.
When our kids eat food, she is well placed under the seat of one of them in case some food falls down. If we are standing whit the back to the tabel it often happens that she has a paw and two with snout on the table to find food. you have to search long for a dog that is so patient, kind and loving as Amy <3
she has done a Herdingtest at Swedish Vallhund club and she got good talents.
She has been on 10 shows. She has got: 7 excellent, 7 best junior, 4 best female, 3 CC (two in Sweden and one in Norway), one reserve CC and 3 very good.
she loves it in the ring and we are so looking forword to the rest! 

MVH
Wenche Møllerhaug.                                               

 
   
 
   
 
 
 
 
LIMA 
 
 Lima ( Mrs Spottletoe)

Halverwege juni 2013 kwam Lima in ons gezin. Ons gezin bestaat uit 5 man (waaronder 3 kinderen tussen de 14 en 20 jaar). Lima is het getal 5 in het maleis.
Een vriend van ons heeft een Welsh Corgi. Ook een hond die laag op de pootjes staat. Via informatie over dit ras, kwamen wij uit bij de Lancashire Heeler.
Wij kwamen in contact met Jean Paul en Astrid. Wij hebben aangegeven dat wij graag een puppy zouden willen hebben.
Lima is onze 1e hond in het gezin en ze is nu ruim een jaar bij ons. Wij vinden haar erg lief, ze wil altijd wel spelen en vindt knuffelen daarna ook heerlijk.
De heeler is een hond met een hoog energielevel. Als ze onvoldoende beweging krijgt, dan kan ze hyper zijn. Veel wandelen en erop uit gaan is belangrijk voor haar.
Grappig aan haar is dat als je thuis komt, je altijd wordt begroet, ook  al was je maar een half uur weg,  alsof je jaren bent weggeweest.
Ze heeft wel duidelijke regels nodig, die iedereen binnen het gezin op dezelfde manier moet toepassen. Dat is wel eens lastig als je met 5 man bent. Ze kan ook goed alleen zijn. Als wij overdag een poosje niet thuis zijn, gaat ze zonder problemen in de bench.
Dit doen we ‘s nachts ook en ze laat ons zelfs in het weekend een beetje uitslapen.
Ze is niet helemaal perfect. Ze heeft een overbeet. Dit wisten wij van te voren. Jean Paul en Astrid hebben ons dit eerlijk verteld. Maar, omdat wij geen behoefte hebben om shows met haar te lopen, of om te gaan fokken, vonden wij het geen probleem.
Lima was en is welkom bij ons.

 
Fam. Krul                                                             Lima
 
       
 
    
 
     
 
      
 
      
 
   
 
  
 
 
 
 CLOGMILLS FAGIN (Boyke) out off Milliren Hugonis at Foveaux and Clogmills Mrs pawkins
 
Zo’n zeven maanden geleden kwam Boyke bij ons wonen en het is een moedig, vrolijk en aanhankelijk heelertje
Wij zijn Mieke en Willy en wonen in Castenray (Limbrurg) waar veel natuur in de nabije omgeving te vinden is, dat is toch wel belangrijk met een heeler die er graag op uit trekt.
Boyke is dol op mensen en eigenlijk alle andere dieren behalve kleine vogels en ander klein spul want dan komt de jager in hem naar boven.
Overdag is hij heel actief en daarbij neemt hij geregeld  een rustmomentje en s’avonds gaat hij lekker tussen ons in op de bank heerlijk slapen.
Wij zijn veel met hem op pad en wij genieten met z’n allen enorm van elkaar.

Ik (Willy) train met Boyke voor het Verkeerszekere Hond diploma en ben volop aan het speuren met hem, dit vindt hij allebei geweldig om te doen!
De keuze voor een heeler waarbij we niet over één nacht ijs zijn gegaan en ons hebben verdiept in de aard van het hondje en wat hij nodig heeft (lichamelijke en geestelijke activiteiten) en of dat bij ons past  Dit is de perfecte keuze geweest!
 
Groetjes Willy,Mieke en natuurlijk Boyke
 
    
 
     
 
      
 
  
 
 
 
 
 Cody (the artful dodger) out off Milliren Hugonis at Foveaux and Clogmills Mrs Pawkins
 
 
De zoektocht voor een 2de hond begon in 2014, op internet heel veel rassen bekeken maar het was allemaal niks voor ons, tot ik een Lancashire heeler zag staan en ik mij afvroeg wat voor ras dat was.
Ideaal een klein hondje, ik was opslag verliefd en ben meer informatie gaan zoeken, zo ben ik op de site van Clogmills Lancashire heeler terecht gekomen en heb meteen gemaild om een afspraak te maken om een keer kennis te maken met het ras.

In november 2014 was het dan zover, we gingen samen kijken, na dit bezoek wist ik zeker dat ik een heeler wilde. Na lang wachten kregen we op 23 Mei het verlossende bericht dat Cody geboren was.
Op 19 Juli kwam deze kleine man dan eindelijk ons gezin versterken, met trots lieten we hem kennismaken met Amor (onze Duitse herder). Hij vond het de eerste week wel wennen, na een kleine week nam hij alle moed bij elkaar om Amor uit te dagen, nou zijn zij de beste vrienden.
Cody is een echte allemans vriend, die heel actief is en dus geen moment stil kan blijven liggen, het liefste speelt hij de hele dag met Amor en zijn speeltjes, wandelt heel graag en gaat graag mee naar het bos lekker rennen met Amor.
Momenteel doe ik met beide honden Cursus lopen op gehoorzaamheid en zij doen het allebei super goed, als Cody oud genoeg is hoop ik met hem te gaan frisbeeën of behendigheid te gaan doen.
 
Groetjes van Wilma, Jordy, Amor en Cody