Oktober 2017
 
Vandaag op 4 oktober dierendag zijn onze Heelers Dotty, Ziva en Scooby gezegend bij de St. Janskatedraal te 's-Hertogenbosch.
      
 
 
 
Juni 2017
Er is weer goed nieuws te vermelden op 26 mei zijn er weer pups geboren bij onze kennel.
Combinatie, 
 
Clogmills Mrs Pawkins and Parabar Paratrooper. 
Op 10 juni 2017 is onze jongste Clogmills Take A Chance On Me Belgium jeugdkampioen geworden. 
 
 

 

Maart 2017

Gelukkig is er weer nieuws te melden de heupoperatie is goed verlopen en wij kunnen weer verder met het normale leven.  

In januarie hebbben wij het showen weer hervat en hadden in Mouscron ingeschreven want nu ook c.a.c. te behalen buiten de nederlandse genzen.

Onze Scooby nog in de puppieklas werd beloond met een veel belovend en Dotty werd beste van het ras eerst buitenlandse c.a.c binnen.
Daarna Scooby in Eindhoven voor het eerst in de jeugsklas en een uitmuntend behaald en tevens beste van het ras geworden.
 
Crufts 2017
 
Ook hadden wij weer ingeschreven op de grootste hondententoonstelling ter wereld Crufts (UK)
Alle 3 mijn showhonden waren hiervoor gekwalifiseerd en ik kon ze alle 3 weer zelf showen.
De resultaten waren goed Dotty heeft in de kampioensklas een mooie derde plaats behaald en Scooby heeft in de puppieklas een vierde plaats behaald. Ziva helaas zat niet bij de laatst 5. Met een inschrijving van 95 Lancashire Heelers hebben wij het niet slecht gedaan.
 
     
 
Er is ook nog een nestje geplant met onze Ziva, er worden pups verwacht rond 30 mei.
 
 

    

 Augustus 2016,

 
Er zal voorlopig niet veel nieuws zijn omdat ik Astrid op de wachtlijst sta voor een heupoperatie. Mijn linkerheup is versleten en er word een nieuwe geplaatst.
Hoop in 2017 weer volledig hersteld te zijn en alle aktiviteiten met mijn honden weer te hervatten. 
 
 
Mei 2016, 
 
Het is een feit per 1 mei is de Lancashire Heeler officieel door de FCI erkend. onder nummer 360.
Het ras is in stage zoals dat heet en kan voorlopig nog geen C.A.CIB krijgen op shows dat wil zeggen geen internationale titels.
Wel is het ras nu  erkend en kan aan iedere hondententoonstelling over heel de wereld deelnemen.
 
 
 
 
 
 April 2016,
 
Op 27 april koningsdag is ons 5e nestje geboren uit de combinatie Midsomer's Nordic Power en Traqdean De Dotty Goed Dutch. Het zijn 2 teefje en 2 reutjes. Met als kers op de taart een liver en tan reutje. Dit is het 3e en laatste nestje van Dotty. Wij hebben uit deze combinatie 1 teefje aan gehouden Clogmills Take A Chance On Me roepnaam Scooby
     
 
                                                                                                                                                       Scooby
 
 December 2015,
 
Op 20 december heeft onze Dotty haar tweede punt op weg naar de Benelux Titel behaald nog 1 te gaan en ook zij mag zich dan Benelux Kampioen noemen
 
 
 
 
 
Oktober 2015,
 
Er is weer veel nieuw te vertellen op showgebied,
Ziva is op de Martiniedogshow in Groningen 28-02-2015 Benelux Kampioen geworden, zij heeft de 'BWLU'14 BWBE'14 en BWNL'15 gewonnen en heeft daarmee de titel behaald.
     
 
Op 29 augustus heeft onze Dotty op de internationale dogshow Luxembourg de BWLU'15 gewonnen en haar eerste punt behaald op weg naar Benelux KampioenTevens is zij Luxembourg's Kampioen geworden.
 
    
 
Op de kampioensclubmatch van de Lancashire Heelersclub Nederland hebben wij het ook niet slecht gedaan, Ziva werd 1 uitmuntend in de fokkersklas en daarmee de beste zelfgefokte lancashire Heeler voor het 2e jaar op een rij en de enigste met de kwalificatie uitmuntend in deze klasse. SUPERTROTS. Dotty werd 1 uitmuntend in de kampioensklas en daarmee de beste kampioen. Met mijn logee puppie Ursa behaalde ik de tweede plaats in de babyklas met een veel belovend.
 
   
 
                         Ursa                                                               Dotty                                                             Ziva
 
 
 
En daarna hebben wij nog een kampioensschap behaald, op de internationale dogshow te Maastricht 26 september is Ziva Nederlands Kampioen geworden onder keurmeester Mw. de Wit-Bazelmans. 
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September 2015, 
 
 
Geweldig nieuws de LH zal waarschijnlijk in juni 2016 erkend gaan worden door de FCI. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is the translation from the Norwegian Lancashire Heeler group of the FCI inspection at The European Dog Show in Lillestrøm, Norway By Kristin Helgesen Torkveen

Report from FCI-inspection at EDS First, I thank all of you who have patiently lined up today. The whole was at times chaotic, but we came good in the harbor....

FCI inspectors were very pleased with what they saw and with preparatory work for the view. They were very pleased with all the information that was obtained in connection with the preparation of the application in 2012. They have requested information along the way that they perceive to have good answers for.

Thanks to everyone who helped !!

Inspectors will now prepare a report to be forwarded to others in the FCI for review and possible approval. They were mighty optimistic FHT this. But of course could not promise anything. Replies can at the earliest be expected in December, but most likely in June.

We eagerly await Repeat it again; thanks everyone !!!

 

Augustus 2015 
 
Neem eens een kijkje in ons fotoalbum nieuw album toegevoegd vakantie en show in Zweden
 
 
 
 Maart 2015
 
Ons vierde nestje is geboren uit de combinatie Clogmills Mrs pawkins en  Milliren en Hugoris at Faveaux.
Het zijn 3 reutjes en zij blijven in Nederland. 
 
   
 
 
 
 
 
 
Januari 2015
 
Ons derde nestje is geboren uit de combinatie Traqdean De Dotty Goes Dutch and parbar Pop.
Het zijn 2 reutje en een teefje. Er is 1 reutje naar de UK vertrokken de andere twee zijn in Nederland gebleven. 
 
Wij kregen het bericht dat Bindy Clogmills Black Pearl gaat emigreren naar Toronto Canada, wij wensen Edo, Jamie en Bindy veel geluk. 
 
Met trots kunnen wij vermelden dat onze Ziva Clogmills Mrs Pawkins de eeerste Lancashire heeler is die de titel Benelux kampioen heeft behaald.
 
 
Augustus 2014
 
Met trots kunnen wij vermelden dat onze honden Dotty en Ziva zijn gekwalificeerd voor Crufts 2015, Dotty voor het leven en Ziva 2 keer voor 2015. Ook is onze Ziva Luxemburg jeugdkampioen geworden en heeft de navolgende titels behaald, Benelux jeugdwinster Luxemburg'14 en Benelux Winster Luxemburg'14. Tevens is Ziva beste zelfgefokte teef geworden op de kampioenschapsclubmatsch van Lancashire heeler Nederland. Dotty heeft daar het rec. C.A.C. behaald.
 
       
 
     
 
 
 
 
 
 

Juni 2014

Op 12 juni zijn onze honden Dotty en Ziva getest op patelle luxatie bij de veterenaire  specialisten in Oisterwijk met goed resultaat beiden zijn gezond op deze erfelijke afwijking.

 

 

 Maart 2014

Er zijn nieuwe Bellsmond puppie's geboren in Engeland, Jackie en Jaimie Bell hebben besloten om de Bellsmond kennel van hun ouders voort te zetten.
Het eerste nest is inmiddels geboren de vader is Bellsmond dancing Shadow in traqdean of wel onze Jackson de moeder is Marmaledes Briolette off Bellsmond, Loki .
                                                                           
Ook is dit weer de maand van Crufts de grootste hondententoonstelling ter wereld dit jaar waren wij er weer bij maar om te kijken en niet  om te showen.                                                            

Ziva mee naar Crufts

                             
 
Onze Ziva is op 23 maart jeugdkampioen geworden onder de keurmeester Jan de Gids, 11 maanden oud 4 c.a.c. en de jeugdtitel 
 
                

                               
 

Februari 2014

 Ziva behaald haar eerste C.A.C. punt op de hondententoonstelling Eindhoven.  

 

 

Januari 2014

Ziva haar eerste echte show, na diverse malen beste puppy te zijn geweest nu voor het eerst in de jeugdklasse. Nog maar net 9 maanden had ik haar ingeschreven in de fokkersklasse. Zij werd beoordeeld met 1 uitmuntend in haar klasse en werd ook nog eens beste van het ras. In de eindkeuring  werd zij als 9de geplaatst, niet slecht dit belooft veel voor de toekomst.

 
 

AUGUSTUS 2013
 
CLOGMILLS MRS PAWKINS (ZIVA) HEEFT MEE GEDAAN AAN DE PUPPYDAG TE KAATSHEUVEL EN HEEFT DE VIJFDE PLAATS BEHAALD VAN DE IN TOTAAL 104 INGESCHREVEN PUPPEN.
 
Juni 2013
 
Wij hebben besloten om een teefje te houden. Het is geworden Clogmills Mrs Pawkins, roepnaam Ziva 
 
 
 
 
Mei 2013
 
OP 18 MEI TIJDENS DE PINKSTERSHOW HEEFT TRAQDEAN D'UNICE OP DE LEEFTIJD
 VAN 27 MAANDEN DE TITEL NEDERLANDS KAMPIOEN GEHAALD.
 
 

 

 
April 2013
 
Op 4 april is ons tweede clogmills nestje geboren. Het zijn drie teefjes waarvan 1 naar Noorwegen is vertrokken en 2 in Nederland zijn gebleven.
 
NOVEMBER 2012
 
Op 3 november 2012 heeft Blosssom de titel Nederlands Kampioen behaald
 
  September 2012
 
 Traqdean D"Unice, Traqdean Dee van Blossom en Bellsmond Dancing Shadow in Traqdean alle drie
 gekwalificeerd voor Crufts 2013
 
Mei 2013
 
Op 29 mei 2012 is het eerste Clogmills nestje geboren dit is eeen primeur in Nederland het eerste nestje met een volledige NHSB stamboom.
1 reutje en 1 teefje beiden hebben een goed huis gevonden
 
 
 
 
 
Joe Kat Show 2012                                                                    

             
Deze show wordt eens in de twee jaar gehouden en wordt georganiseerd door de federatie van herdershonden en veedrijvers (FHV), met andere woorden alle honden uit rasgroep 1 en enkele uit rasgroep 2 mogen deelnemen. Traditie getrouw wordt deze show altijd op Hemelvaartsdag gehouden en is een buitenshow.
Dit jaar werd de show voor de 16e keer gehouden op het terrein van de KC Arnhem.
Er waren 420 honden ingeschreven verdeeld over 43 rassen. Omdat wij een vrij nieuw ras hebben binnen rasgroep 1 hadden wij 3 Heelers ingeschreven. Nadat wij ons hadden geïnstalleerd op het terrein. Was het wachten op onze beurt om te showen. De zon kwam al door en er heerste een goede stemming onder de exposanten. Er speelde zelfs een bandje om de sfeer te verhogen.
De Heelers werden gekeurd door Mw. A.M. Beenen-Sluijters het was de eerste keer dat zij dit ras keurde.
Zij deed dit dan ook zeer zorgvuldig en was goed op de hoogte van het ras. Tevens was er een stagiaire aanwezig, Dhr. M. Koot, die onder de indruk was van de kwaliteit van de ingeschreven Heelers en een compliment voor de reu (Jackson) die naar zijn menig een top reu is. Er zijn altijd leuke bekers te behalen op de Joe Kat Show, een rozet voor elke geplaatste hond, een beker voor beste reu en beste teef van elk ras, een zak voer en een gratis foto voor beste van het ras.
Onze Heelers: Juwel, Blossom en Jackson werden allen beloond met een uitmuntend, Juwel jeugdklasse 1 uitmuntend en beste teef CAC, Blossom 1 uitmuntend tussenklasse R CAC, Jackson 1 uitmuntend jeugdklasse CAC, beste reu en B.O.B.
Aan het eind van de dag de eindkeuring waar 43 beste van het ras aanwezig waren en er 10 honden werden geplaatst, helaas voor onze Jackson geen plaats bij de laatste 10 maar wel een ererondje om de Lancashire Heeler weer te laten zien aan het publiek.
Er was veel belangstelling voor ons ras van zowel exposanten als bezoekers al met al een zeer geslaagde dag.
Hieronder een collage van deze mooie gemoedelijke en zon overgoten dag.

 
 
April 2012
 
Op 9 April 2012 behaalde onze reu Bellsmond Dancing Shadow in Traqdean (Jackson) de titel Nederlands Jeugdkampioen
 
 
Januari 2012
 
Onze reu jackson is op zijn eerste show zevende geplaatst in rasgroep 1.
Een geweldige prestatie voor een hondje van 11 maanden hij heeft vele kampioenen verslagen .
Felicitaties van de finse keurmeester Mevr. Haapaniemi.
 
 
 
Brabants Rashondenfestival 21 januari,
Dotty en blossom zijn onderscheiden met een jaarprijs Dotty voor NK en Blossom voor NJK.
 
 
 
De inschrijving voor Crufts 2012 is eruit.
Crufts is de grootste hondententoonstelling ter wereld en je hond moet hiervoor gekwalificeerd zijn.
Alle 4 onze honden hebben deze kwalificatie behaald en gaan dus op 11 maart naar Engeland.
Een hele prestatie om 4 honden te kwalificeren en een hele onderneming om er te komen en te showen.
 
November 2011
Door het overlijden van Miss.T. St. Clair. Pears van Traqdean kennels zijn wij onverwacht in het bezit gekomen van 3 nieuwe Traqdean Heelers.
Op verzoek van Tracy zijn naar Nederland gekomen Traqdean O'Yeti, Traqdean D'Unice en Bellsmond Dancing Shawdow in Traqdean.
O'Yeti is gaan wonen samen met Traqdean Ziggo,  D'Unice  en Jackson zijn bij Dotty en Blossom ingetrokken.
De meiden en het jonge ventje maken het goed, wij bedanken Tracy voor het vertrouwen dat zij in ons had om deze honden aan ons toe te vertrouwen.
 
Traqdean Dee Van Blossom (Blossom) is op 27 November 2011 jeugdwinster geworden.
 

 
September 2011

Traqdean De Dotty Goes Dutch (Dotty) heeft op 4 September de titel FCI Centenary European Dog Winster behaald.
Op 25 september is heeft Dotty de titel Nederland kampioen behaald.
 
Augustus 2011
 
Op 1 Augustus 2011 hebben zowel Dotty als Blossom op Paignton  (eng) kwalificatie voor crufts 2012 behaald.
 
Traqdean Dee Van Blossom heeft op 28 Augustus de titel Nederlands jeugdkampioen behaald.
 
Mei 2011
 
 

Vandaag 25 mei heeft onze kleine Blossom op de leeftijd van 91/2 maand haar eerste c.a.c. behaald.
Dit is een fantastische resultaat op deze leeftijd.
Blossom was voor het eerst in de juniorklasse ingeschreven en moest het deze keer zonder haar grote zus Dotty doen.
Op het eerste gezicht was Blossom wat verlegen op de tafel maar het lopen en staan maakte alles goed.
De keuring werd gedaan door Mw. J.F. Bakker-van de Woestijne en zij heeft Blossom beloond met een uitmuntend en een mooi keurrapport.
Wij zijn erg blij met de resultaat.


April 2011
 
 

Vandaag 16 april is er een verkort keurmeestersexamen geweest voor de Lancashire Heeler, de Raad van beheer had 4 aspirant keurmeesters uitgenodigd die het examen mochten afleggen.
Er waren 1 teef en 1 reu uitgenodigd om aan de keuring deel te nemen. Dotty was er als afgevaardigde voor de teven.
Eerst werden de honden gekeurd door een door de Raad van beheer aangestelde commissie en daarna was het de beurt aan de keurmeesters.
Per hond mochten zij ongeveer 10 minuten besteden om deze te beoordelen en een kwalificatie te geven daarna nog enige theorie en dan de beoordeling geslaagd of niet.
Dotty is dus 5 keer gekeurd en heeft zich keurig gedragen.
Aan het eind van de dag uitslag 3 keurmeesters geslaagd Dhr Jipping Dhr Rutten en Mevr L Mouchart.

Gefeliciteerd en veel keurplezier in de toekomst.


Januari 2011
 
Tweede fotowedstrijd gewonnen.
Er waren verschillende catogorieen waarvoor je kon inschrijven.
Diversen prijzen gewonnen eerste prijs,tweede prijs en derde prijs.
Beloning onderstaande rozetten met afbeelding van de ingezonden foto.
 

 
 
29 december 2010
 
Vandaag een leuk bericht ontvangen van de Lancashire Heelerclub in Engeland.
Wij hadden meegedaan aan een fotowedstrijd voor de leukste kerstfoto en Judith Spooner vond de foto van Dotty en Kleine Blossom het leukst.
Wij hebben dus de fotowedstrijd gewonnen en krijgen een leuke prijs toegestuurd uit Engeland.
Tevens worden er kerstkaarten gedrukt van de aangeleverde foto's voor volgend jaar kerst.
Of onze foto's daat voor mochten worden gebruikt.
Natuurlijk wij zijn trots op onze meiden en kijken naar de kerstkaarten uit.

November 2010

Zondag 28 November 2010.
Dit was de dag van de Winner tentoonstelling waar wij Dotty hadden ingeschreven in de jeugdklasse.
Het werd een dag om nooit te vergeten.
De keuringen starten om 10 uur en de Heelers werden gekeurd door Mevr L.Y. Onstenk-Schenk
Nadat de reuen eerst waren gekeurd was de beurt aan Dotty eerst op tafel wat ze voortreffelijk deed (veel geoefend) daarna het lopen en staan.
De keurmeester was vol lof en prees haar de hemel in ik mocht in mijn handen knijpen met zo'n mooi hondje het was een plaatje. dit werd beloond met de titel jeugdwinster 2010.
Daarna moest Dotty het opnemen tegen de beste veteranen teef en ook daarvan won zij en werd Winster 2010.
Mijn dag kon toen al niet meer stuk maar het beste komt nog ook van de reu won ze en werd B.O.B. en mochten wij in de erenring van de Winner tentoonstelling lopen.
Na een lange dag gingen wij weer huiswaards met 3 rozetten en twee belangrijke titels rijker.
En dit voor een jeugdhondje van 17 maanden dit beloofd wat voor de toekomst.
Ook heeft zij nu de kwalificaties binnen voor Crufts 2011 en 2012.

Onze Dot heet nu officieel.

Traqdean De Dotty Goes Dutch NJK JW2010 W2010.

 
26 September 2010
 
Onze nieuwe aanwinst  Traqdean Dee van Blossom
 
                       
9 weken oud en op weg naar Nederland           Traqdean Dee Van Blossom 5 weken oud.
Traqdean Dee Van Blossom
Roepnaam Blossom.
Het is een leuke pittige dame.
 
Paignton (Engeland) 2010
 
  Op 2 augustus voor het eerst naar een Engelse buitenshow geweest.
Paignton ( Devon)
Dotty werd eerste in de jeugdklasse en heeft hiermee de kwalificatie voor Crufts 2011 binnen

Dotty Nederlands jeugdkampioen juni 2010
 
  Dotty is op 5 juni 2010 Nederlands jeugdkampioen geworden.
Een hele prestatie en maar 4 shows gelopen.
Op naar het Nederlands Kampioenschap.
 
Leuk berichtje mei 2010
 
Dotty is tot huisdier van de maand mei gekozen en stond zondag 30 mei samen met haar baasje in de Bossche Omroep krant op Zondag.
Als beloning een verwenpakket met kluiven en hondenkoekjes.
Is het geen Dotje????.
 

 
Droevig bericht april 2010
 
Op 26 april 2010 hebben wij onze Pettit Basset Griffon Vendeem (Quité) laten inslapen.
Zij is 14 jaar geworden.
Toen Dotty in ons gezin kwam was ze een echte moeder voor haar en ze mocht zelfs slapen en drinken bij haar.
In een korte tijd waren ze de beste maatjes en nam Quité het voor Dotty op.
Ze word gemist en zal nooi vergeten worden.
 
                       
 
Nationale erkenning
 

Tijdens de bestuursvergadering van 14 oktober 2009 is het besluit genomen om het hondenras Lancashire Heeler vanaf 1 november 2009 nationaal te erkennen.

De Lancasire Heeler werd in 1981 erkend door Groot Brittanië. De Lancashire Heeler is zeer populair in Engeland en komt daar dan ook regelmatig op alle shows voor. Zo waren er op de Crufts 2009 ruim 80 Lancashire Heelers ingeschreven. Het ras is al erkend in onder andere Groot Brittanië, Zweden, Finland, Hongarije en Amerika.

In Nederland zijn er zo’n 80 Lancashire Heelers aanwezig.
De nationale erkenning betekent dat vanaf 1 november honden van het ras Lancashire Heeler ingeschreven kunnen worden in het NHSB.
Tot 1 november 2009 was er een Voorlopig Register (VR) opengesteld voor de Lancashire Heeler. Dit VR zal per 1 november 2009 gesloten worden. 
 Voor de honden die nu in het VR ingeschreven staan wordt gekeken naar een mogelijkheid van overschrijving naar het NHSB of de bijlagen binnen de daarvoor geldende regels. 

 

Als gevolg van de nationale erkenning mogen honden van het ras Lancashire Heeler vanaf 1 november 2009 op Nederlandse Tentoonstellingen (CAC en/of CACIB), de rasgroep Herdershondenshow, clubmatches van kynologenverenigingen en de (kampioenschaps)clubmatch van een door de RvB erkende rasvereniging ingeschreven worden en kunnen zij een CAC en/of Reserve CAC verkrijgen.
De allround exterieur keurmeesters en de FCI groep 1 exterieurkeurmeesters zullen voor het ras benoemd worden.

De Winnershow 2009 heeft de primeur om als eerste Tentoonstelling de inschrijving voor de Lancashire Heeler open te stellen.