De Lancashire Heeler is een vrolijke en spontane hond die zowel wat van een herder en een terrier in zijn karakter heeft.
 
Het herderkarakter zal vooral te zien zijn in zijn gehooorzaamheid en het terrier komt de bovendrijven als er iets te beleven valt of op te jagen is.
 
De Heeler is een kleine hond met een schofthoogte van ongeveer 25 centimeter.
De kleuren zijn voornamelijk zwart met bruine aftekening (black and tan) maar er komen ook leverkleurige Heelers voor (lever and tan).
 
Je kan met deze hond verschillende hondensporten bedrijven, zoals gehoorzaamheid, behendigheid,flybal enz.
 
Je kan ook met je hond showen op hondententoonstellingen en dan natuurlijk ook deelnemen aan ringtraining die bij de meeste kc verenigingen word gegeven.

http://www.youtube.com/watch?v=GsPVWhAQuUw

 

Er is echter nog een talent wat de Heeler bezit en dat is koeiendrijven,
uit ervaring weten wij dat ze niet te houden zijn en er meestal meteen op af vliegen om ze bij elkaar te drijven. Dit gaat gepaard met geblaf en achter de hielen van de koe aan en er even in bijten als de koe niet doet wat de Heeler wil. Het is voor ons leuk om te zien maar hou er rekening mee dat de koeien meestal van iemand anders zijn die dit niet kan waarderen en verkeerd interperteerd met alle gevolgen van dien.
 

 

 

 

 
De Lancashire Heeler is een kleine veelzijdige hond die geen harde hand nodig heeft met de opvoeding.Let wel op dit betekend niet geen opvoeding zoals elke hond moeten er wel regels zijn en die moeten opgevolgd worden als je dit in acht houdt dan heb je er een leuke gehoorzaamehond aan die graag met je mee gaat en alles voor je wilt doen.
 
De Lancashire Heeler kan goed met kinderen de regels in acht houdend.
 
De hond heeft regelmatig beweging nodig dit kan in de vorm van een stevige wandeling minimaal 3 keer per week of lekker ballen gooien buiten.Let wel bij niet voldoende beweging of uitdaging bestaat er een kans dat de hond uit verveling andere dingen gaat uitproberen zoals slopen of heelen (drijven) dit houd in achter alles aan trimmers fietsers rennende kinderen enz. en hij gaat daarbij ook in de hielen ef broeken bijten en neem van ons aan dit is geen pretje.Dus voorkom dit door voldoende met je hond te doen.
 
De Lancashire Heelers is niet graag alleen dus niet geschikt voor mensen die werken.
 
Al met al als je voor een Heelers gaat ga er dan 100% voor en je hebt een leuke huisgenoot erbij.