Op deze pagina houden wij U op de hoogte van de belevenissen van Dotty, Blossom, Juwel  Jackson en Ziva
 
 
 Augustus 2014
 

 

 
 
 
Dit jaar zijn wij sinds lange tijd weer op vakantie geweest naar de UK, Ziva, Dotty en Jackson mochten mee.
Het plan was om ruim 10 dagen te blijven in de Uk en 2 shows te doen en diversen vrienden te bezoeken.
Het werd een vakantie om nooit te vergeten.
Als eerste deden wij de fokker Jenny Grand Parks aan die samenleeft met vele Heelers en schapen waar zij ook mee fokt en showd.
Onze honden voelden zich gelijk thuis bij de andere honden en waren meer dan welkom.
De eerste dag zijn wij naar een schapenkeuring geweest met Jenny en dat was zeer leerzaam, schapen zijn namelijk niet zo volgzaam als honden.
   
De rest van de dagen hebben wij vooral gewandeld gepraat over het ras en veel beleeft op de wandelingen. En als je zo prachtig woont dan heb je niet veel anders nodig. Het was ook geweldig dat Jenny een puppy heeft van het laatste nest van onze jackson het is een leuke jongen geworden Valentino.

 

 

    
   
Op maandag hadden wij ingeschreven voor de hondententoonstelling Paington waar wij Ziva en Dotty wilden showen en qualificeren voor Crufts 2015.
Vroeg vertrokken samen met Jenny en Dorethea die ook honden hadden ingeschreven. Eenmaal aangekomen vele vrienden en kennissen ontmoet.
Het showen werd voor ons een enorme overwinning Ziva werd derde geplaatst in de jeugdklasse en gekwalificeerd voor Crufts 2015 missie geslaagd zou je denken maar niet is minder waard Dotty wed eerste in de openklas en daarna ook nog beste teef, dat wil zeggen dat zij een CC ticket heeft gewonnen en levenslang is gekwalificeerd voor Crufts. (dit is de grootste hondententoonstelling te wereld die 1 maal per jaar in maart word gehouden in birminghem en waar je gekwalificeerd voor moet worden) Dit hebben wij gevierd met een gezamelijke lunch en bubbels.
   
    
Naar van iedereen afscheid te hebben genomen vertrokken wij naar onze goede vriend Peter Jones waar wij al enige jaren komen, hij is in het bezit van 2 oudere Heelers Poppy en Penny. Een geweldig weekeind gehad veel gewandeld en lekker gegeten.
    
Na een paar fijne dagen vertrokken voor een lunch bij Hillery Merill die ons had uitgenodigd  daar hebben wij het nestbroertje van Valentino, Dakota en het nestzusje Lexie ontmoet wat geweldig 3 van de 4 pups van onze Jackson ontmoet. De koffie en thee stonden al klaar daarna lunch met zelfgemaakte cake en hartige taart , ook waren jacky Bell en Jasmine en vele andere van de partij. Alles ging goed met de honden alleen de Maine Cone (kat) moest voor even een ander onderkomen zoeken.
   
 
   
   
   
   
Na de lunch veel te laat vertrokken op naar Debbie Feldstad die al jaren vraagt of wij komen maar om een of andere reden kwam het er nooit van. In de avond aangekomen stond Keith al klaar met de barbecue en blij verrast waren wij om Manami (een pup koper uit japan) te ontmoeten. Daarna een wandeling gemaakt de paarden en schapen ontmoet en alle andere Heelers natuurlijk.
  
Bij Debbie en Keith was van alles te beleven alle dagen lekker gegeten Debbie kookt verukkelijk en de honden zijn verwent met allerlei verse lekkernijen.
Op zondag naar de hondenshow Bournemouth geweest waar onze Dotty beste teef in de openklas werd en het rec. heeft gehaald Ziva werd beloond met een tweede plaats in de jeugdklas Weaver de hond van Debbie werd beste reu. dus wederom een geweldige dag. Ook zijn we nog naar een Engelse sport wezen kijken die Keith beoefend zie foto's.
   
   
   
   
 Naar afscheid te hebben genomen van Debbie Keith en manami vertrokken naar ons laatste  adres een dame Eileen die 83 jaar is geworden en wij samen met haar de verjaardag hebben gevierd. JP komt hier al meer dan 20 jaar.
   
   
Na een fijn weekeind afscheid genomen van Eileen en haar hondje Scooby werd het tijd om weer eens naar huis te vertrekken 10 dagen zijn er 14 geworden en wij hadden er geen dag van willen missen. Bedankt iedereen voor de gastvrijheid en zeker tot volgend jaar.
  
  
 
 18 AUGUSTUS 2013
 
Ziva heeft haar showdebuut gemaakt op de puppydag georganiseerd door de KV Waalwijk. Deze dag wordt eens per jaar gehouden en er mogen pups meedoen in de leeftijd van 12 weken tot 1 jaar. in totaal waren er dit jaar 104 pups ingeschreven van alle rassen. De pups worden gekeurd door 8 keurmeesters die elke keer met twee keuren en na elke ronde van ring wisselen. Het is een afvalronden elke ronden vallen er pups af totdat de 8 beste van de dag overblijven. Deze worden dan weer gekeurd door alle 8 keurmeesters en geplaatst nr. 1 t/m 8. Ziva heeft een mooie vijfde plaats bereikt en een flinke beker gewonnen. Wij zijn zeer trots op dit resultaat en Ziva een belevenis rijker want als je word toegeklapt en er word wow geroepen door de keurmeesters als je na een dag hard werken door de erering loopt als hondje van 4 1/2 maand ben je een kanjer.
       
     
      
 
 
 Juni 2013

Op 23 juni werd voor de eerste keer een Kampioens Clubmatch voor de Lancashire Heelers in Nederland gehouden. Er waren in totaal 26 heelers op deze dag. De deelnemers kwamen uit binnen- en buitenland (Finland, Zweden, Engeland en Duitsland).
De dag begon regenachtig, het regende pijpenstelen. Rond een uur klaarde het op en konden de keuringen beginnen. Wij hadden deze dag Jackson en Dotty ingeschreven. Juwel was loops dus die mocht niet mee. Ziva was er bij als toeschouwer. De keuringen verliepen voorspoedig een hele aardige keurmeester (John Wauben) en de sfeer was geweldig. Het resultaat mocht er zijn Jackson eerste met excellent in de openklasse. Dotty tweede met excellent in de kampioensschapsklasse met als klapstuk het reserve CAC. Dus tweede beste teef op de clubmatch.Ook Ziva deed haar best en showde zichzelf in haar eigen klasse, de ik ben de leukste pup van de dag.  Kortom een geslaagde dag,
 
                
                 

 

 
16 Juni

Amy vertrekt naar Noorwegen,
 

 

 
 

Voor meer foto's zie het Fotoalbum

 

 

 
Eind maart 2013,
 
Het paasweekeinde zijn wij weer vertrokken, dit keer met D'Unice, Jackson en Dotty richting de Eiffel Duitsland.
Op verzoek van Norbert en Susi brachten wij daar het paasweekeind door, voor de eerste Heeler walk in Duitsland.
Norbert en Susi zijn de eigenaren van Nicko een lancashire heeler uit Engeland. (hierover meer verderop deze pagina)
De wandeling was een succes. Wij hebben de eerste dag door de Eiffel gewandeld met 4 Heelers en alles is goed gegaan, behalve de spierpijn van de baasjes. De eerste dag 5 uur gewandeld in de heuvels. De honden konden het goed met elkaar vinden af en toe wat bezitterigheid van de reuen naar elkaar toe maar dat was zo opgelost. s'-Avonds lekker raclet gegeten en wat schnaps gedronken niet te laat naar bed voor de wandeling van de volgende dag. Tweede dag na het paasontbijt vertrokken om de Hindeburgenbrucke te bekijken. Dit is een natuurlijke brug die hoog in de bergen ligt. Ondanks de sneeuw de smalle gladde paadjes hebben wij hem toch bereikt en is er niemand geslipt of uitgegleden het uitzicht was fantastiche en de honden hebben wederom weer genoten.
Weer terug had Norbert weer voor de inerlijke mens gezorgt goulache en aardbeien met slagroom toe. s'-Avonds weer richting huis vertrokken in de sneeuwstorm. Het was een fantastisch weekeind en zeker voor herhaling vatbaar.
Bent U nieuwsgierig geworden kijk in ons fotoalbum voor de foto"s.
 
 
D'Unice en Nicko
 
 
Crufts 2013,
 
Ook dit jaar zijn wij weer afgereist naar Birmingham (GB) om deel te nemen aan de grootste hondententoonstelling van de wereld.
Hiervoor kan je de honden op diversen speciale Crufts kwalificatie shows kwalificeren.
Dit jaar hadden wij 2 honden gekwalificeerd namelijk D'Unice en Jackson.
Op 8 maart vertrokken met een auto volgeladen hondenspullen en natuurlijk de bestellingen van onze Engelse vrienden, Nederlandse lekkernijen en uiteraard de Nederlande kaas.
Zaterdag en zondag hadden wij weer geboekt in onze favorieten bed en breakfast waar ook onze schotse vrienden weer van de partij waren.
Op zondag was het showtijd, helaas zijn wij dit jaar niet in de prijzen gevallen maar viel de beurt aan anderen.
Na enkele gezellige dagen zouden wij op de dinsdag weer richting Nederland vertrekken maar helaas, ingesneeuwd en geen mogelijkheid om in de haven van Dover te komen.
Reis omgeboekt en wij konden alsnog een dag later op de woensdag vertrekken.
Op naar volgend jaar waar wij weer een gokje gaan wagen, met wie is nog niet bekend eerst nog kwalificeren.
 
   
Bed en breakfast ontbijt                        Onze kok                                                lekker eten in de pup
 
   
 D'Unice op tafel                                      mooi rondje lopen                                  en netjes staan
 
   
rondje lopen met Jackson                       Jackson op tafel                                   en netjes staan
 
   
ingesneeuwd in Kent de honden hebben genoten van de sneeuw.
 
 
 
Ontmoeting Nicko ( Foveaux Jubilee Ask Me Why )
 
Begin  2012 kregen wij het verzoek van Norbert en Susi uit Duitsland voor een Lancashire Heeler puppy.
Ons eerste nestje zat in de planning dus dat kwam goed uit. Afgesproken voor een bezoek om onze Heelers eerst te komen bekijken voordat zij een beslissing zouden nemen.
Na de eerste ontmoeting waren zij verliefd op het ras en wilden dolgraag een puppy van onze Dotty als het zo ver was. Helaas kreeg onze Dot maar 2 pups en stonden zij 5e op de wachtlijst. Omdat zij zograag een puppy wilden hebben en hun oude hond inmiddels was overleden hebben wij ze in contact gebracht met Debby Felstead. Na enige aarzeling van de kant van Debby is het toch gelukt om Norbert en Susi een puppy vanuit Engeland te bezorgen, met onze garantie dat als het niet goed gaat, de pup naar Debby terug gaat.
 
Op Zondag 23 september kwamen Norbert en Susi de trotse ouders van Nicko over vanuit Duitsland om hun hond te laten zien. Ook deze hond heeft het geweldige Heeler karakter en heeft samen met Dotty en Blossom de gehele middag in het bos gespeeld, daarna voor een afzakkertje naar huis gegaan uiteraard de honden ook verwend met lekker eten. Nicko voelde zich helemaal thuis bij ons.
Wij vertelde over de hondenshow op 29 september in Maastricht.  Vol belangstelling kwamen Norbert en Susi samen met Nico kijken om dat ook eens mee te maken.
Het was een geweldige ervaring om Nicko te leren kennen en hopen hem gauw weer te zien.
 
                       Nicko
 
Vakantie Engeland zomer 2012,
 
Dit jaar hadden wij besloten om onze vakantie door te brengen in GB om onze vele kenissen met Heelers te bezoeken.
Op vrijdag 31 augustus zijn wij vertrokken naar GB de reis verliep spoedig op wat enige vertraging van de boot (1uur) na.
De honden die wij hadden meegenomen D'Unice en Jackson vonden het ook oké en waren rustig op de boot en in de auto.
De eerste nacht geslapen bij Eileen en goede vriendin van ons waar wij al meer dan 20 jaar komen en de honden lekker gespeeld met de jack russell terrier van Eileen. 
 
 Eileen al 80 jaar.          Scooby Jack russelll terrier van Eileen
 
De volgende ochtend zij wij vroeg vertrokken (6 uur) naar de hondententoonstelling  City of Birmingham waar wij beiden honden hadden ingeschreven. Daar aangekomen was het weer een geweldig weerzien met veel engelse vrienden, de honden werden bewonderd, afspraken gemaakt en natuurlijk ook geshowd.  D'Unice behaalde een mooie eerste plaats in haar klasse en Jackson werd beloond met een tweede plaats in zijn klasse.
 
 
Na het einde van de show werden wij opgehaald door Peter Jones om bij hem en zijn vrouw Janice het weekeinde door te brengen. Dit echtpaar heeft 2 Heelers Poppy en Penny en hebben enige maanden voor onze reu Jackson gezorgd toen de fokker was overleden en hij nog niet naar Nederland kon vertrekken. Het was een fantastisch weekeind wij hebben veel gewandeld met de honden op de klippen en zo over de zee uitgekeken, achter de koeien aangerend. Ook deze keer weer veel over het ras geleerd en op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen in Engeland betreffende het leuke ras.
 
 
 
Na dit fantastisch weekeind zijn wij op maandagmorgen weer richting Eileen vertrokken om daar een paar dagen door te brengen .
Ook hier weer vrienden ontmoet Robert en Maureen waren speciaal uit London overgekomen om ons te bezoeken, echter er was een
minpuntje die dag de terrier kruising van Eileen was zo slecht dat er  besloten was om hem in te laten slapen. Om  Eileen te ontlasten zijn wij naar de dierenarts gegaan en hebben wij hem daarna samen begraven. Deze leuke kruising is 18 jaar geworden en kwam van de animal resque.
   Robert en Maureen  Billy op de leeftijd van 18 jaar.
 
Na een paar mooie dagen bij Eileen zijn wij op donderdag weer vertrokken naar de volgende bestemming, dit keer was de bestemming Dawn en Andy. Dawn was een van de beste vriendinnen van Tracy de fokker van onze honden en heeft haar tot het laatste toe begeleid.
Bij Dawn en Andy aangekomen eerst kennisgemaakt met haar 3 Heelers 2 teefjes en de reu Wilson ook hier konden alle honden het weer goed met elkaar vinden. De eerste dag gezellig met elkaar gebarbequet en ook hun eerste kleinkind Andrew bewonderd.
De volgende dag afgesproken met Eileen die ook 3 Heelers heeft om een lange wandeling te gaan maken met alle 8 Heelers in de velden van Dawn haar broer. Het was geweldig om al deze Heelers bij elkaar te zien rennen en spelen, wat is het toch een geweldig ras. Na de wandeling de rest van de middag rustig aan gedaan het was 28 graden, om vervolgens spulletjes te pakken voor de volgende hondententoonstelling Richmond.
Zaterdagmorgen vroeg vertrokken naar de show daar natuurlijk iedereen weer ontmoet en het was een gezellige boel. Omdat wij pas laat aan de beurt waren hadden de engelsen een picknic bedacht. Iedereen had wat te eten en drinken meegenomen en dat werd gedeeld. Wat een gemoedelijkheid onder elkaar, geen concurentiestrijd, zowel buiten als in de showring. 's-Middags was het onze beurt om te showen.  Het was in de showtent erg druk vanwege de temperatuur buiten 30 graden. Onze honden hebben beiden een 2e plaats behaald op deze show en zijn tevens gekwalificeert voor Crufts, de grote hondenshow in maart 2013 Engeland.
Tegen de avond vertrokken wij naar het huis van Lucia daar waren wij uitgenodigd voor een barbeque. Dawn, Andy,Jacky ,Eileen, Wendy, Lucia en wij natuurlijk waren van de party in totaal waren er ook 14 Heelers aanwezig die allemaal los liepen in de grote tuin met zwembad. Het was een geweldige afsluiting van onze vakantie in Engeland.
 
     
     
 
Dawn en haar kleinkind, Andy, Jackson en Tula, wandeling, picnic, barbeque.
Wilt u al onze leuke foto's zien kijk in het fotoalbum.
     
 
01 mei fijn strandweer
 
 
 klik op de foto voor meer
 
 
12 april lekker weer het veld in.
Klik voor de  foto's voor een impressie. klik hier 
 
10 april 2011
Vandaag wandeling in Baarn. Gezellig samen zijn met een aantal andere heeler veel lol.
Klik hier voor de foto impressie. foto's
 
Maart 2012.
 
10 Maart 2012 CRUFTS Birmingham (GB).
 
Op deze datum hebben wij meegedaan aan de grootste en beroemste hondenshow van de wereld.
Al onze 4 honden waren voor deze show gekwalificeerd, want je komt hier niet zomaar terecht je hond moet zich kwalificeren en dat kan in Nederland op de Winner tentoonstelling en in Engeland op diverse tentoonstellingen.
Bed en Breakfast geboekt voor 2 nachten ,de ferry geboekt en alle benodigde inentingen en gezondheidsverklaringen die nodig zijn om af te reizen naar Engeland in orde gemaakt. De overtocht en reis verliepen soepel en op 10 maart aangekomen in Birmingham waar de honden lekker hun beentjes konden strekken aan het grote meer wat aan de bed en breakfast gelegen is. Kennis gemaakt met Joy en haar heeler Alfie die vanuit Schotland over waren voor de Crufts.
S'avonds lekker gegeten in de pub en vroeg naar bed want de volgende dag vroeg weer op. Het zal wel aan de stress gelegen hebben want wij gaan al 11 jaar naar Crufts met en zonder honden maar nu de weg kwijt. waar was ook alweer het N.E.C. gelukkig toch nog gevonden en op tijd om ons te instaleren.
Naar lang wachten waren wij toch eindelijk aan de beurt om te showen de ring was verplaats en de weg er naar toe was lang tevens zijn de ringen iets groter dan in Nederland dus lopen hollen honden wisselen goede nummer op enz enz. Maar voor ons was het de moeite waard onze jonge reu Jackson is beste puppy van het ras geworden. D unice (Juwel) is al vierde in haar klasse geplaats een hele prestatie het was de eerste keer dat zij geshowd werd sinds zij uit Engeland is overgekomen.Hieronder een fotoimpressie van Crufts 2012.
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                                                                               
15 januari 2011
 
Blossom eerste tentoonstelling.       
Onze baby Blossom is inmiddels 5 1/2 maand oud en wij vonden het tijd om eens te kijken wat ze van het showen vind.
Haar eerste show werd een clubmatch georganiseerd door de kynologenvereniging Waalwijk en omstreken, ook bekend als het Brabants rashondenfestival.
Al vroeg aangekomen en alle spulletjes geinstaleerd gaan we de zaal verkennen en even proeflopen in de ring waar we straks gekeurd gaan worden.
Even onwennig met alle nieuwe indrukken maar gelukkig zijn er ook andere honden en dat maakt het toch nog wel leuk.
En haar grote zus Dotty is natuurlijk ook mee en geeft het goede voorbeeld zoals altijd.
Rond 10 uur was onze Blossom aan de beurt Mr. Oats was erg aardig en onder de indruk van deze mooie Lanci.
Het keurrapport was dan ook fantastisch alles uitmuntend.
Daarna was het de beurt aan Dotty die had er deze keer niet zoveel zin in maar kreeg toch een uitmuntend keurrapport en zo zijn allebij de meiden door naar de volgende ronde.
De eindkeuring was om 3 uur maar met veel belangstelling van bezoekers en een lekkers kluif komen mijn meiden de dag wel door.
Om 3 uur was de keuring van de beste baby er waren 17 baby's waar er 10 van geplaatst worden spannend maar wij zitten erbij en eindigen op de negende plaats en ontvangen een mooie beker.
Dotty werd in de groep als achtste geplaatst en naast een mooie beker heeft zij ook nog een prijs gekregen voor haar jeugdkampioensschap.
Moe maar voldaan gaan wij weer huiswaards en op naar de volgende tentoonstelling want onze Blossom
heeft de smaak te pakken.
 
                                               . 

 
 
Wandeling vriendenkring najaar 2010
 
Zondag 7 november de tweede wandeling georganiseerd door de vriendenkring.
Om half 12 vertrokken uit Den Bosch om op tijd te zijn op de afgesproken locatie.
Dit was dit keer in het mooie Baarn.
Het trefpunt was het eetcafe de Generaal waar we om half 1 hadden afgesproken.
Even voor half 1 aangekomen stonden de meeste al op ons te wachten.
Na een sanitare stop en in afwachting op misschien nog wat mensen vertrokken wij om kwart voor 1 voor een mooie en gezellige wandeling.
Het groepje was klein want er hadden helaas veel mensen op het laatse moment nog afgezegd.
Er waren 4 Heelers aanwezig 1 Kelpie 1 Chihuahua en een Franse Bulldog van 8 jaar.
De eigenaren van de Kelpie en Chihuahua zijn ook in het bezit van een Heeler.

De eigenaren van de Franse Bulldog is een ander verhaal namelijk,  zij  zouden gaag in het bezit komen van een Heeler maar zijn wel zo verstandig om eerst genoeg informatie in te winnen over het ras. Daarom ook het meelopen met de wandeling om mensen te ontmoeten die veel over het ras kunnen vertellen en over de aanschaf er van.
Ik denk dat dit wel gelukt is, ook hebben zij nu de Heelers in het echt gezien samen met andere honden.
Deze mensen waren aan het einde van de wandeling tevreden en een hoop informatie rijker.
 
De weergoden waren ons goedgezind deze dag want ondanks de vele regen die er de dagen en s;morgens nog gevallen was hebben wij de dag droog doorgebracht.
De locatie was geweldig gekozen dit keer door Sonja daarvoor bedankt.
Er werd veel geravot, gerend, gezwommen en stokken opgehaald door onze honden.
Wat is het toch een fijn ras dat vrijwel met iedere hond het goed kan vinden.
Onze Blossom was voor de eerste keer mee en ik moet zeggen dat viel niet tegen.
Ze vermaakte zichzelf prima om soms mee te doen met de groten alleen het zwemmen vonden we nog wat veel gevraagd zomaar het water in lopen omdat je grote zus dat doet leek ons niet zo verstandig.
Na ruim 2 uur te hebben gelopen (onze Bloosom iets korter mocht in de bolderkar) zijn we weer terug bij het eetcafe de Generaal.
Na de honden te hebben verzorgd drinken,eten en lekker afgedroogd waren de baasjes wel toe aan een versnapering, Gelukkig mochten de honden mee het eetcafe in waar we dan ook nog gezellig enige uurtjes hebben na gepraat over het ras en de fantastische wandeling.
Voor ieder met een Heeler die deze wandeling heeft gemist in het voorjaar gaan we zeker weer.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Augustus 2010
 
 
Op maandag 2 augustus zijn wij naar een buitenshow in Paignton geweest, daar was het een gemoedelijk sfeer onderling en buitengewoon mooi weer om te showen. Er waren in het totaal 15 heelers ingeschreven waarvan ook een aantal van onze fokker Traqdean (op de foto de Miss met de krullen).Hier noemen ze de lancashire heeler afgekort een lancie. Dotty stond in de jeugdklasse en daar werd ze als eerste geplaatst een succes want nu is ze ook voor Crufts 2011 gekwalificeerd. Ook de honden van de fokker scoorden goed met eerste plaats en net geen BOB. Het fijne van een show in Engeland is dat je voor 12 uur aanwezig moet zijn, dus geen dringen om binnen te komen en als je klaar bent met showen dan mag je gewoon naar huis dus lekker vroeg thuis mits je geen BOB bent geworden.Wat voor ons wel vreemd is dat je geen keurrapport mee naar huis krijgt. Dit wordt gepubliceerd in Our Dogs een engels blad. Nog even wachten voor we weten wat de keurmeester van Dot vond, want ik ben wel nieuwsgierig.

 

      
                       
                                                         
4 augustus 2010
 
Woensdag 4 augustus hadden wij ingeschreven op een agricultural show in North Devon. Dit is een soort grote country show waar ook andere dieren worden tentoongesteld en beoordeeld, zoals koeien, alpaca's, schapen en natuurlijk honden. Verder is er een groot terrein waar allerlei aktiviteiten worden georganiseerd, een springconcours voor paarden, jagers met hun meute honden en nog vele andere demonstraties en natuurlijk voldoende kraampjes om te winkelen en te eten. Hiernaast een foto van de tent die bestemd was voor de exposanten van de honden, dit waren er 500. De tent was overvol want het was een buitenshow maar helaas het goot van de regen en iedereen wilden naar binnen en de tent was een beetje klein, gelukkig waren wij op tijd en hadden een goed plaatsje om alles eens te overzien. Wij waren ingedeeld in de AV klasse. Wij wisten toen nog niet wat dit inhield en na enige navraag kregen wij te horen als er niet genoeg honden in een klasse zitten  de verschillende rassen bij elkaar worden gevoegd. Geeft niet als ze dan bv kleine rassen bij elkaar voegen maar nee hoor Dotty moest het opnemen tegen een Buhund en een Georgian Oes geen kans dus tussen deze grote opgekamde honden, de derde plaats behaald. Verder een leuke dag gehad op de show lekker geshopt en Dot had alle aandacht want een Heeler is ook in Engeland een bezienswaardigheid.
 
 
 
 

 

    

 

 
 
 

 

 
 September 2009  dagje racen met de konijnenracebaan op de familiedag van de Basset club.
 
In alle vroegte vertrokken wij naar de familiedag van de Basse tclub die ons had uitgenodigd om met de konijnenracebaan de dag op te vrolijken.
 
Wat is een konijnenracebaan, door middel van een draad en klossen word er een parcours uitgezet waarover een nep konijn (plastic zakje) rond  loopt. Dit parcours word aangedreven door een fietswiel dat  met de hand word bediend.Het konijn loopt hard en verdwijnt aan het einde in een zelfgemaakt hol.Het is de bedoeling dat de honden achter het konijn aan gaan en degene met de snelste tijd is door naar de volgende ronde. Eigenlijk is het een racebaan ontwikkeld voor terriers maar diverse anderen hondenrassen zijn er ook dol op zoals petit en grand bassets teckels basenji diverse jachthonden en windhonden enz
 
         
.Zoals dus gezegt in alle vroegte vertrokken met de racebaan en zonder mijn grote zus Quité de petit basset mijn baasjes vonden het te koud voor haar ze was tenslotte al 13jaar dus zij bleef bij de oppas.
Eenmaal aangekomen en alles geinstalleerd te hebben mocht ik mee helpen met de opbouw.Leuk ik was erg nieuwsgierig en bleef maar al te graag bij mijn baasjes in de buurt.Toen was het mijn beurt om te laten zien wat ik er van vond om achter het konijn aan te gaan.Thuis jaag ik alle katten van de buurt op en in de rasbeschrijving staat dat ik goed ben in het verdelgen van muizen en ratten, mijn baasjes hadden goede hoop dat het wel zou lukken.Nou dat viel een beetje tegen ik wil wel achter het konijn aan maar als het eenmaal loopt dan ga ik plat liggen totdat het konijn weer stopt en dan jaag ik het weer op . Dit is heelen ten top opjagen ducken wachten en weer opjagen hier ben ik voor gefokt dus neem mijn niet kwalijk.Toen ik het konijn eenmaal te pakken had veranderde de zaak dit is verdelgen.(zie foto) Ook al was mijn jacht dan niet zo goed heb ik toch een hele leuke dag gehad want er waren natuurlijk allemaal petit basset aanwezig en ik dacht bij elke petit hé wat leuk die lijkt op mijn grote zus Ouité lekker spelen.Hoop dat we vogende jaar weer gaan en misschien zien jullie ons nog wel op een ander evenement, groetjes en een dikke poot van Dotty.
 
Kijk in het fotoalbum voor meer foto's.
 
 
Aanvang
 
Augustus 2009 is het zover wij gaan naar Engeland om onze Lancashire Heeler Dotty op te halen. Na een goede oversteek van Calais naar Dover verder gereden naar het plaatsje West Mailing in Kent waar wij bij onze goede vriendin Eileen de nacht doorbrengen. Het nachtje was maar kort want toch wel een beetje zenuwachtig wat ons allemaal te wachten stond. Vroeg in de ochtend vertrokken naar Colchester waar de fokker woont op de rare breed farm wel een straatnaam maar verder geen huisnummers doen ze niet aan.Dankzij de Tom Tom (gelukkig) de farm gevonden maar dan sta je daar voor een hek en niemand te zien de stoute schoenen maar aangetrokken en het hek geopend en natuurlijk ook weer dicht gedaan en verder gereden. Na 10 minuten rijden langs de weilanden aangekomen bij het huis van Miss T. St.Clair.Pears. nog steeds niemand te zien wel veel kippen kalkoenen koeien en nog het een en ander aan beestenspul. Na enig rondkijken is ze daar Tracy onze fokker blij ons te zien en dat is wederzijds. Eenmaal binnen eerst begroet daar 5 rottweilers die zij ook fokt erg imposant maar gelukkig vriendelijk. Toen was het tijd om de Heelers te bekijken dit is erg leuk omdat ze er veel heeft en je word belaagd door 10 heelers allemaal vriendelijk blij en alles mag en kan ze worden gewoon in huis     
gehouden en niet opgesloten in kennels. Na de Heelers te hebben begroet kwam de moederhond met de 2 pups die nog over waren in de kamer en gingen we over het officieele gedeelte van de koop het invullen van de papieren voor de kennelclub en de export pedigree ze stond erop dat ik met haar op de foto ging omdat ze wil weten wie haar hond heeft gekocht en altijd dan een foto kan laten zien als er iets mis is gegaan met de hond.
 
Nadat alles geregeld is gaan wij moe maar voldaan weer op weg naar ons logeeradres.Gelukkig!!! komen wij in een gigantische file terecht en onze puppy word vreselijk wagenziek heel erg zielig. Na een lange weg eindelijk op weg naar huis (Holland) deze reis gaat goed met Dotty geen wagen of boot ziekte lekker slapen en wachten op wat komen gaat.
 
                                                                         
 
                                    White cliff's off Dover                                                                      afscheid valt niet mee

 eindelijk thuis